Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Predseda KBS Bernard Bober zablahoželal Pellegrinimu k víťazstvu

Na snímke košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober. Foto: TASR - Ján Krošlák

Úsilie o spoločné dobro si vyžaduje námahu a trpezlivosť. Želám vám, aby ste svojou prítomnosťou v úrade hlavy štátu prispeli k rozvoju našej krajiny a k pokoju v srdci Európy, zaželal víťazovi Bober.

Bratislava/Košice 7. apríla (TASR) - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS), košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober, zablahoželal v mene slovenských biskupov víťazovi prezidentských volieb Petrovi Pellegrinimu.

Zaprial mu, aby naplnil očakávania, ktoré do neho vložili občania. Ako povedal, nech je základom jeho práce služba pre iných, nie vlastné záujmy.

"Slovensko, podobne ako mnohé iné krajiny, si prechádza rôznymi zmenami. Apelujem na vás, aby ste vždy stáli na strane tých najzraniteľnejších. Práve ľudia na perifériách často hlas nemajú. Pomáhajte im, rozvíjajte všetky zložky spoločnosti, aby váš úrad definovala rovnováha a stabilita. Úsilie o spoločné dobro si vyžaduje námahu a trpezlivosť. Želám vám, aby ste svojou prítomnosťou v úrade hlavy štátu prispeli k rozvoju našej krajiny a k pokoju v srdci Európy," zaželal víťazovi volieb Bober.