Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Predseda NR SR Peter Pellegrini odcestoval na návštevu ČR

Na snímke predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (vľavo) a predseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil pózujú počas stretnutia v Prahe vo štvrtok 30. novembra 2023. Foto: TASR - Michal Svítok

Návštevu začne šéf slovenského parlamentu v hornej komore českého parlamentu, kde ho prijme predseda Senátu Miloš Vystrčil.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini odcestoval vo štvrtok ráno na oficiálnu návštevu Českej republiky. V Prahe sa stretne so všetkými najvyšším ústavnými činiteľmi.

Návštevu začne šéf slovenského parlamentu v hornej komore českého parlamentu, kde ho prijme predseda Senátu Miloš Vystrčil. Následne ho prijme aj predsedníčka dolnej komory parlamentu - Poslaneckej snemovne - Markéta Pekarová Adamová.

Po kladení vencov na Národnom pamätníku na Vítkove sa Pellegrini presunie na stretnutie s českým premiérom Petrom Fialom. Na Pražskom hrade ho prijme prezident ČR Petr Pavel. Návštevu by mal predseda NR SR ukončiť položením kytice k pamätnej tabuli Alexandra Dubčeka.