Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

A.Danko sa stretne s predsedami českej vlády i zákonodarného zboru

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko Foto: TASR/Martin Baumann

Predseda slovenského parlamentu navštívi Českú republiku v dňoch 25. a 26. septembra. Časť jeho dvojdňového programu sa odohrá v Mladej Boleslavi.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Stretnutia s predsedom vlády Českej republiky (ČR) Bohuslavom Sobotkom i predsedami oboch komôr parlamentu ČR čakajú predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) na jeho oficiálnej návšteve ČR v dňoch 25. a 26. septembra. Časť jeho dvojdňového programu sa odohrá v Mladej Boleslavi.

Do stredočeského mesta zavíta hneď po pražskom stretnutí s Bohuslavom Sobotkom. V Mladej Boleslavi sa Danko zúčastní na slávnostnom odhalení Lavičky Václava Havla a zavíta aj do múzea letectva.

V utorkovom programe je okrem rokovania s predsedom Poslaneckej snemovne parlamentu ČR Janom Hamáčkom a predsedom Senátu parlamentu ČR Milanom Štěchom i stretnutie s pražským kardinálom Dominikom Dukom. Danko sa takisto stretne s krajanmi, zúčastní sa i slávnostnej prezentácie knihy muzikologičky Agáty Schindler Maličká slzička – Nacizmus a jeho ničivé dôsledky v životoch stredoeurópskych hudobníkov.