Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Predseda NSS a riaditeľ Justičnej akadémie sa dohodli na spolupráci

Pavol Naď, archívne foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Obe inštitúcie avizujú spoluprácu predovšetkým na úseku vydavateľskej a publikačnej činnosti.

Bratislava 24. júna (TASR) – Predseda Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR Pavol Naď a riaditeľ Justičnej akadémie SR Peter Hulla sa podpisom memoranda dohodli na vzájomnej spolupráci. Ako TASR vo štvrtok informoval NSS SR, ich zámerom je pokúsiť sa zvýšiť dôveru verejnosti v justíciu.

Memorandum reflektuje na potrebu praktickej každodennej orientácie v rozsiahlej rozhodovacej činnosti súdov či na kvalitné vzdelávanie sudcov, prokurátorov a súdnych úradníkov.

Podľa Naďa je tento krok „dôležitým záväzkom smerujúcim k zvýšeniu kvality správneho súdnictva na Slovensku, ako aj k zakotveniu novovznikajúceho súdu v európskom justičnom priestore".

Obe inštitúcie avizujú spoluprácu predovšetkým na úseku vydavateľskej a publikačnej činnosti, ako aj pri poskytovaní súčinnosti a kooperácie v oblasti informatizácie a digitalizácie pre potreby vzdelávacieho procesu.

Hulla vidí v podpísaní memoranda „významnú príležitosť na inštitucionálnu spoluprácu v oblastiach, ako je digitalizácia v rámci vzdelávacieho procesu či vzájomná výmena odborných skúseností".