Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Predseda ŠTS Hrubala podal disciplinárny návrh na sudkyňu Záleskú

Na archívnej snímke predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková pre TASR priblížila, že predseda súdu navrhuje sudkyni Záleskej uložiť za disciplinárne previnenie zrážku zo mzdy vo výške 30 percent v trvaní troch mesiacov.

Bratislava 11. júla (TASR) - Predseda Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Ján Hrubala podal na Najvyšší správny súd (NSS) SR disciplinárny návrh na sudkyňu ŠTS Pamelu Záleskú. Dôvodom je opomenutie napísania žiadosti o predĺženie zákonnej lehoty na písomné vypracovanie súdneho rozhodnutia.

Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková pre TASR priblížila, že predseda súdu navrhuje sudkyni Záleskej uložiť za disciplinárne previnenie zrážku zo mzdy vo výške 30 percent v trvaní troch mesiacov. "Predseda súdu ďalšie podrobnosti k tejto veci podávať nebude," dodala.

Disciplinárna vec bola prostredníctvom náhodného prideľovania spisov pridelená disciplinárnemu senátu č. 33. "Ten vo veci v súčasnosti vykonáva prvotné úkony," uviedol pre TASR hovorca NSS SR Michal Hajtol. Disciplinárny návrh na NSS SR doručili v piatok 7. júla.