Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SME: Hackeri zneužili Globsec

Na snímke zľava predseda vlády Poľska Donald Tusk, predseda vlády Maďarskej republiky Viktor Orbán, predseda vlády SR Robert Fico a predseda vlády Českej republiky Bohuslav Sobotka na zahranično-bezpečnostnej konferencii GLOBSEC. Bratislava, 15. mája 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Informáciu priniesol denník Sme.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Pol roka po bezpečnostnej konferencii Globsec, ktorá sa konala v Bratislave, sa ukázalo, že jej účastníkov si vybrali za cieľ hackeri. Jednou z ich hlavných zbraní boli e-maily, ktoré pôsobili ako od organizátorov konferencie.

Ak si obeť otvorila prílohu, hackerom umožnila prístup do svojho počítača. Na Globsecu bol napríklad šéf NATO, premiéri štyroch krajín, generáli, bezpečnostní analytici. Spoločnosť Eset tvrdí, že väčšina obetí je z Poľska a Ukrajiny a z veľkých firiem a štátnych inštitúcií. Útok na Globsecu mohol byť súčasťou dlhodobej hackerskej kampane, ktorá sa už od roku 2009 zameriava na NATO, európske úrady, telekomunikačný a energetický sektor. Upozornil na to denník SME na prvej a tretej strane v článkoch s názvom "Hackeri zneužili Globsec" a "Kyberútočníci udreli v Bratislave".