Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Premiér: Hambálek neurobil nič,čo by poškodzovalo záujmy Slovenska

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) gestikuluje počas tlačovej konferencie. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Deklaroval, že téme sa budú naďalej venovať. Sú tam podľa neho aj ďalšie mená, ktoré sú pripravené na vyňatie zo sankčného zoznamu.

Bratislava 25. januára (TASR) - Európsky šéf Nočných vlkov Jozef Hambálek, ktorý je na sankčnom zozname, neurobil nič, čo by poškodzovalo národnoštátne záujmy Slovenska alebo Slovensko ako také. "Je nevídané, že na sankčnom zozname je občan SR a Európskej únie za to, že rád jazdí na motorkách," uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD). Vyradenie Hambálka zo sankčného zoznamu riešil aj na stredajšom (24. 1.) stretnutí s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, ktorému predniesol argumenty.

Vláda bude podľa Fica sledovať, ako sa Európska komisia vysporiada s námietkami k vyradeniu Hambálka. "Ak vláda SR, krajiny, ktorá je členom Európskej únie (EÚ), si neželá, aby jej občan bol na sankčnom zozname, tak očakávam od EÚ rešpekt k vláde SR. Jediné riešenie je dať Hambálka zo zoznamu preč, pretože tak, ako zničili život jemu, nezničili ani masovým vrahom," skonštatoval Fico.

Deklaroval, že téme sa budú naďalej venovať. Sú tam podľa neho aj ďalšie mená, ktoré sú pripravené na vyňatie zo sankčného zoznamu. O tejto téme hovoril aj na svojej návšteve v Maďarsku.

Európska únia zaradila na sankčný zoznam európskeho šéfa Nočných vlkov Jozefa Hambálka v júli 2022. Dôvodom bola jeho podpora ruskej invázie na Ukrajine. Fico o žiadosti informoval aj predsedníčku eurokomisie Ursulu von der Leyenovú.