Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

PREMIÉR: Je povinnosťou uľahčiť párom rovnakého pohlavia niektoré veci

Foto: TASR

Ústava SR, ktorá definuje manželstvo ako zväzok muža a ženy, nemôže brániť tomu, aby verejné inštitúcie riešili praktické problémy párov rovnakého pohlavia.

Bratislava 5. februára (TASR) - Ústava SR, ktorá definuje manželstvo ako zväzok muža a ženy, nemôže brániť tomu, aby verejné inštitúcie riešili praktické problémy párov rovnakého pohlavia. V rámci parlamentnej Hodiny otázok to vyhlásil predseda vlády Robert Fico (Smer-SD).



Premiér by v súvislosti s pármi rovnakého pohlavia riešil napríklad prístup k informáciám zdravotníckeho charakteru či dedenie. "A mnohé ďalšie, ktorými inak orientovaní ľudia na Slovensku žijú. Nemôžeme sa pred touto realitou zatvárať. Našou povinnosťou je uľahčiť im niektoré praktické veci v živote," zdôraznil.



Dodal, že jeho strana Smer-SD odporúča svojim sympatizantom, aby sa zúčastnili na sobotňajšom referenda o rodine. Fico hlasovať pôjde, odpovedať bude slobodne. "Za plentou plne využijem svoje súkromie a budem sa rozhodovať absolútne slobodne," povedal. Fico si myslí, že ľudia by mali chodiť na referendum, lebo raz Slovensko môže životne potrebovať referendum.