Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Premier ľutuje, že nemal možnosť ukázať svoju pravú tvár

Foto: TASR

"Ja som taký, ako ma vidíte teraz. To, že sme boli tvrdí vo vláde, nuž, nám médiá nedali ani hodinu v roku 2006 a často to boli nevyberané útoky, a tak sme sa bránili," skonštatoval Robert Fico.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) sa domnieva, že bolo zrejme chybou, že počas jeho politického pôsobenia bolo málo príležitostí ukazovať jeho skutočnú tvár. Uviedol to v rozhovore pre TASR v odpovedi na otázku, či je skutočne iný ako v minulosti.

"Ja som taký, ako ma vidíte teraz. To, že sme boli tvrdí vo vláde, nuž, nám médiá nedali ani hodinu v roku 2006 a často to boli nevyberané útoky, a tak sme sa bránili. Teraz míňať energiu na súboje nemá žiaden význam. Rozhodol som sa podať profesionálny výkon a energiu chcem venovať len veľkým veciam a veciam, ktoré majú význam. Ale už nemá význam míňať energiu na spory a šarvátky," tvrdí staronový premiér.

"Nemohol by sa človek len tak normálne prirodzene zmeniť? Nehľadajte za tým nič. Máte pravdu v tom, že výsledok, ktorý sme dosiahli, prekvapil aj nás a zobrali sme ho s veľkou pokorou," vysvetlil Fico. Poukázal na to, že cez volebnú noc v centrále Smeru-SD nikto neorganizoval ohňostroje. "Zaspievali sme si pár ľudových pesničiek, dali nejaký pohár vína, prípadne Coca-Coly a ráno som vyrazil do médií a musel som pracovať. Predstavte si, že ste predsedom vlády založenej na jednej strane, vlády, na ktorú všetko padá. Preto si musím povedať, že toto sú nepodstatné veci," povedal.

Tu bude player


Smer-SD chce byť po novom mediálne otvorenou stranou. Na otázku, či sa názor Fica na novinárov zmenil, odvetil, že vzťahy sa postupne normalizovali. "Ak sa niekde niečo objaví, používame štandardné metódy, požiadame o opravu, napíšeme nejakú reakciu. Novinári nás môžu kritizovať, ale aspoň tie základné informácie, ktoré poskytujeme, by sme privítali, keby boli sprostredkované ľuďom," dodal.