Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

PREMIÉR: Určite odporučíme našim voličom zúčastniť sa na referende

Premiér Robert Fico. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Referendum o rodine bude obsahovať tri otázky, napríklad, či ľudia súhlasia s tým, aby sa manželstvom mohol nazývať len zväzok jedného muža a jednej ženy.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Vládna strana Smer-SD bude svojim voličom a sympatizantom odporúčať, aby sa zúčastnili na februárovom referende o rodine. Potvrdil to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD), podľa ktorého je referendum najvyššou formu demokracie.

Je možné, že Smer-SD bude odporúčať aj konkrétne hlasovanie pri jednotlivých otázkach. "Viem si predstaviť, že dáme v rozumnom čase jasné odporúčania, že čo si my ako predstavitelia Smeru-SD myslíme, aké sú naše hodnoty a kde sa nachádzame. Budú o tom rokovať stranícke orgány," avizoval Fico.

Prezident Andrej Kiska sa rozhodol vyhlásiť referendum po tom, ako si preštudoval nález ÚS SR k danej veci. Hlasovanie sa uskutoční v sobotu 7. februára budúceho roka. Pozostávať bude z troch otázok - či ľudia súhlasia s tým, aby sa manželstvom mohol nazývať len zväzok jedného muža a jednej ženy; či súhlasia, aby si homosexuálne zväzky nemohli nárokovať adopcie detí a či súhlasia, aby rodičia mohli rozhodovať o spôsobe výchovy a vzdelávania svojich detí v školách pri citlivých kultúrno-etických veciach, ako je sexuálne správanie alebo eutanázia.