Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Premiér odštartoval projekt vzdelávacích ciest pre študentov

Foto: TASR/František Iván

Zúčastniť sa na jednodňových zahraničných cestách môžu aj študenti z iných univerzít.

Bratislava 11. júna (TASR) - Predseda vlády Robert Fico odštartoval v piatok 7. júna v Istanbule v rámci svojej pracovnej cesty projekt "S premiérom na cestách". Do projektu sa môžu zapojiť študenti vysokých škôl.

Týmto spôsobom dostanú možnosť zúčastniť sa na premiérových jednodňových zahraničných pracovných cestách v európskych metropolách. Študenti tak budú môcť nahliadnuť do problematiky medzinárodných vzťahov a zažiť atmosféru na miestach, kde sa rokuje o dôležitých európskych a medzinárodných témach.

Do Turecka cestovali dvaja poslucháči Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorí sa zúčastnili na slovensko-tureckom podnikateľskom fóre, na konferencii o vzťahoch Ankary a EÚ, ako aj na brífingu Fica po skončení bilaterálneho rokovania s jeho tureckým partnerom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Zúčastniť sa na jednodňových zahraničných cestách môžu aj študenti z iných univerzít. Najbližšie sa Fico v nedeľu 16. júna zúčastní na summite premiérov Vyšehradskej štvorky a Japonska vo Varšave. Koncom júna odcestuje na oficiálne oslavy vstupu Chorvátska do EÚ.

TASR informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.