Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Premiér pre štrajk učiteľov skrátil program návštevy Rumunska

premiér SR Robert Fico počas tlačovej konferencie po skončení 2. schôdze vlády SR 11. apríla 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Historicky prvý neobmedzený štrajk školských zamestnancov sa začal dnes o 06.00 h.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) pre štrajk školských zamestnancov zredukoval program utorkovej (27.11.) oficiálnej návštevy Rumunska. "Predseda vlády chce vytvoriť časový priestor na ďalšie rokovania a konzultácie so zástupcami učiteľov," zdôvodnila premiérova hovorkyňa Beatrice Hudáková. Termín rokovania so školskými odborármi nespresnila.

Predseda vlády SR v utorok (27.11.) odcestuje na oficiálnu návštevu Rumunska spoločne s podpredsedom vlády a ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslavom Lajčákom. Ficov program v Bukurešti sa začína na obed uvítacím ceremoniálom na Úrade vlády Rumunska. Skončí sa oficiálnym obedom o 13.30 h. Pôvodne avizované stretnutie s prezidentom Rumunska Traianom Basescom a so zástupcami Slovákov žijúcich v Rumunsku je zrušené.

Historicky prvý neobmedzený štrajk školských zamestnancov sa začal dnes o 06.00 h. Jeho koniec nevedia odborári predpokladať. O prerušení alebo ukončení rozhodne centrálny štrajkový výbor na základe situácie na jednotlivých školách.