Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Ódor: Bola to naša posledná vláda, štvrtý útok odchádza z ľadu

Na snímke predseda vlády SR Ľudovít Ódor počas tlačovej konferencie po rokovaní 21. schôdze vlády SR v Bratislave 24. októbra 2023. Foto: TASR Jaroslav Novák

Bodkou za pôsobením jeho vlády je materiál pod názvom Návod pre úspešné Slovensko.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Hoci sme sklamaní a frustrovaní, nemali by sme sa k druhým správať zle. S výzvou, nech v spoločnosti i politickom živote zavládne na Slovensku väčšia slušnosť, zakončil predseda vlády Ľudovít Ódor svoju podľa všetkého poslednú tlačovú konferenciu po rokovaní jeho kabinetu.

Zopakoval tiež slová, že sa spolu s kolegami z vlády snažili počas predchádzajúcich piatich mesiacov priniesť inú politickú kultúru a nezaťažovať verejnosť ani subjektívnymi emóciami prednesenými na sociálnych sieťach, ani vzájomnými hádkami. "Chceli sme ukázať, že sa to dá urobiť inak, a myslím si, že sa nám to aj podarilo a posunuli sme Slovensko kúsok dopredu," uviedol premiér, ktorý predpokladá, že už v stredu (24. 10.) odovzdá post novému predsedovi vlády. "Poprajem mu všetko dobré, bude to štandardné, ľudské," dodal o odovzdávaní úradu.



O svojej budúcnosti sa zatiaľ nerozhodol. "Doprajem si trochu oddych a v pokoji zvážim, aké budú moje ďalšie kroky, je možné aj to, že ostanem aktívny v ekonomicko-finančnej oblasti, ale nechcem prijímať rýchle rozhodnutia," povedal.

Bodkou za pôsobením jeho vlády je materiál pod názvom Návod pre úspešné Slovensko. Podľa Ódora predstavuje súbor návrhov opatrení v štyroch kľúčových oblastiach, ktoré sa venujú pritiahnutiu a udržaniu talentovaných ľudí, efektívnemu čerpaniu eurofondov, decentralizácii a sociálnej oblasti. "Ak bude chcieť Slovensko napredovať, bude musieť urobiť zásadné opatrenia v týchto oblastiach," upozornil Ódor.

Na záver sa poďakoval svojim kolegom vo vláde, ocenil dobré a konštruktívne fungovanie celého kabinetu.