Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Premiér pripúšťa kompromisy pri príplatkoch za nočnú a víkendovú prácu

Predseda vlády SR Robert Fico. Foto: TASR - Michal Svítok

Robert Fico poukázal na hospodársky rast a zdôrazňuje, že ak sa krajine darí, ľuďom bude môcť dať vláda viac.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) pripúšťa kompromisy pri príplatkoch za nočnú a víkendovú prácu. V diskusnej relácii televízie TA3 V politike tým reagoval na vyjadrenia pekárov, ktorí varujú, že vyššie príplatky by mohli zdražiť pečivo.

"Máme dva mesiace rokovaní pred sebou a som pripravený na kompromisy tam, kde je to nevyhnutné. Nikto nechce týmito opatreniami ohrozovať konkurencieschopnosť slovenskej ekonomiky," povedal Fico. Princípu sa však vzdať nemieni. Dodal, že ľudia na Slovensku musia dostávať vyššie mzdy. "Našou úlohou v roku 2018 je tlačiť na mzdy. A to sa nám darí," vyhlásil.

Ocenil, že v Bruseli sa už hovorí o sociálnej únii, ako aj schválení slovenského štátneho rozpočtu. Zopakoval, že je stabilný a spĺňa požiadavky Únie. Poukázal na hospodársky rast a zdôrazňuje, že ak sa krajine darí, ľuďom bude môcť dať vláda viac.

Fico sa dotkol aj otázky brexitu. Zopakoval, že práva Slovákov vo Veľkej Británii zostanú zachované, akoby Británia zostala v EÚ. Hovoril aj o kvótach na rozdelenie utečencov. Trvá na tom, že sú mŕtve.