Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Premiér: Nepovalím si vlastnú vládu, hoci viem, že nie je perfektná

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico počas brífingu. Foto: TASR – Dano Veselský

Premiér tvrdí, že alternatíva voči súčasnej vláde nie je, opozičné strany nie sú podľa neho schopné vládnuť.

Bratislava 20. augusta (TASR) – Premiér Robert Fico (Smer-SD) si odmieta "povaliť vlastnú vládu", hoci pripúšťa, že nie je perfektná. Povedal to dnes vo videu, ktoré zverejnil na Facebooku. Fico týmto reaguje na tvrdenia šéfa SaS Richarda Sulíka, ktorý si myslí, že v súčasnej politickej situácii sú "jediným poctivým riešením predčasné voľby".

"Nepovalím si vlastnú vládu, ako to urobil Richard Sulík v roku 2012," povedal Fico s tým, že vie, že súčasná vláda nie je dokonalá, no má ekonomické úspechy a je medzinárodne rešpektovaná. "Presne viem, kam chcem Slovensko dostať, do jadra EÚ," zdôraznil.

Sulíkova politika je podľa Fica plná chaosu, Slovensko chce od nej ochrániť. Premiér tvrdí, že alternatíva voči súčasnej vláde nie je, opozičné strany nie sú podľa neho schopné vládnuť.



Fico kritizoval Sulíka za jeho postoj k politike na Slovensku. Väčšinu času sa podľa neho "schováva v Bruseli" a opozičnú politiku na Slovensku príde robiť iba vtedy, ak zacíti pach politickej krvi. Premiér označil šéfa SaS za politického amatéra. Nepáči sa mu, že Sulík "nadáva na EÚ", no neprekáža mu prijať peniaze, ktoré dostáva ako balík na svoje aktivity europoslanca.