Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Premiér skreslil spoločné vyhlásenie veľvyslanectiev, tvrdí SaS

Peter Pellegrini, archívna snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Premiér Pellegrini vo svojej reakcii na spoločné vyhlásenie veľvyslanectiev uviedol, že vláda SR je pripravená aj naďalej aktívne pokračovať v boji proti korupcii.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) hrubo zavádzal občanov o vyhlásení, ktoré vydali veľvyslanectvá Kanady, Holandska, Veľkej Británie a USA. Tvrdí to vo svojom stanovisku opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS).

Podľa SaS je síce pravdou, že veľvyslanci privítali nedávne odsudzujúce rozsudky v niektorých prípadoch korupcie vysokopostavených štátnych úradníkov a pokrok vo viacerých prebiehajúcich vyšetrovaniach, avšak zároveň poukázali na prieskumy verejnej mienky, ktoré ukazujú, že dôvera Slovákov v štátne inštitúcie je stále nízka.

"Ďalšia vec, ktorú predseda vlády Pellegrini pred občanmi Slovenska zamlčal, sa týka masívnych protestov verejnosti po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej," upozorňujú liberáli.

Premiér Pellegrini vo svojej reakcii na spoločné vyhlásenie veľvyslanectiev uviedol, že vláda SR je pripravená aj naďalej aktívne pokračovať v boji proti korupcii. "Ako je vo vyhlásení uvedené, na Slovensku boli v poslednom období prijaté viaceré dôležité protikorupčné opatrenia, ktoré postupne zvyšujú podporu verejnosti vo verejnú správu a súdnu moc," povedal.

Poznamenal, že vo vyhlásení sú taktiež pozitívne hodnotené policajné vyšetrovania niektorých závažných trestných činov, vrátane výrazného pokroku vo vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.