Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér považuje trestné oznámenie kvôli jeho výrokom za nezmysel

Na snímke premiér SR Robert Fico Foto: TASR/Martin Baumann

Ide o jeho výroky o tom, že je potrebné zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku.

Ždiar 14. januára (TASR) - Premiér Robert Fico dnes v Ždiari reagoval na trestné oznámenie, ktoré podala zatiaľ neznáma fyzická osoba v súvislosti s jeho výrokmi na moslimskú komunitu. "V starovekom Grécku nositeľov zlých správ hádzali do studne a v Európe dosť bežne ľudí vešali za pravdu a v tomto duchu vnímam aj tieto nezmysly. Nikdy som si nedával servítku pred ústa a nebudem klamať ľudí na Slovensku. Predstavte si, že by sa stalo to čo v Nemecku, že verejnoprávna televízia niekoľko dní zamlčiavala sexuálne útoky na ženy," reagoval premiér na trestné oznámenie v súvislosti s jeho výrokmi na moslimskú komunitu.

Dodal, že o veciach bude aj naďalej hovoriť na základe kvalitných spravodajských informácií, ktoré má k dispozícii. "Potvrdili sa aj teroristické útoky, o ktorých sme hovorili dopredu, hovorili sme dopredu o prepojení migračnej krízy so sexuálnymi útokmi v Kolíne. Sme šesť týždňov pred voľbami, tak treba brať takéto iniciatívy, pokiaľ ide o všelijaké trestné oznámenia, aj v tomto svetle," dodal premiér.

Výroky premiéra o tom, že je potrebné zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku, rieši Generálna prokuratúra SR. Podľa hovorkyne prokuratúry Andrea Predajňová bolo na Generálnu prokuratúru doručené v nedeľu 10. januára emailom trestné oznámenie. To sa týka hanobenia rasy, národa a presvedčenia a podnecovanie k rasovej, národnostnej a etnickej nenávisti, za čo hrozí trojročné väzenie.

Premiér Fico na tlačovej konferencii (7.1.) uviedol, že Slovenská republika musí byť zabezpečená pred hrozbami a jediná cesta, ako minimalizovať riziká, je zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku. Tá by podľa neho vznikla naplnením povinných kvót. Predseda vlády to povedal v reakcii aj na udalosti v nemeckom Kolíne nad Rýnom, kde počas novoročných osláv došlo k masovému sexuálnemu obťažovaniu a okradnutiu žien.