Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Premiér vyjadril plnú podporu ministerke kultúry M. Šimkovičovej

Na snímke zľava minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD), podpredseda vlády SR a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS), minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč, predseda vlády SR Robert Fico (obaja SMER-SD) a štátny tajomník ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Michal Kaliňák (Hlas-SD) počas tlačovej konferencie po výjazdovom rokovaní vlády SR na Obecnom úrade v obci Kamenica nad Cirochou v okrese Humenné v utorok 23. januára 2024. Foto: TASR - František Iván

Petíciu považuje Fico za bežný politický nástroj.

Bratislava 23. januára (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) vyjadril plnú podporu ministerke kultúry Martine Šimkovičovej (nominantka SNS). Uviedol to po výjazdovom rokovaní vlády.

Petíciu považuje Fico za bežný politický nástroj. "Ak niekto zbiera podpisy, my mu v tom zabrániť nemôžeme. My na rozdiel od minulej vlády rešpektujeme petičné právo. Nevidím dôvod na to, aby sme vyvodzovali akúkoľvek mieru zodpovednosti voči ministerke," podotkol. Šimkovičová podľa premiéra plní program vlády.

Otvorená výzva na odstúpenie ministerky kultúry má takmer 170.000 podpisov. Iniciátori výzvy vyčítajú Šimkovičovej autokratický spôsob vedenia rezortu, nezáujem o odbornú diskusiu a kroky, ktoré sú v rozpore s prijatou stratégiou kultúry a kreatívneho priemyslu. Rovnako poukazujú i na diskriminačné a zavádzajúce vyhlásenia, prednesené prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov ministerstva.

Rezort kultúry podal na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie v súvislosti s petíciou na odstúpenie Šimkovičovej. Dôvodom je podozrenie z manipulácie, falšovania identity i počtu signatárov elektronickej petície.