Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Premiér: Výmeny na ministerstvách sa nekončia, skôr sa začínajú

Na snímke sprava podpredsedníčka vlády SR odborníkov Lívia Vašáková, predseda vlády SR odborníkov Ľudovít Ódor a minister financií SR Michal Horváth počas prvého rokovania vlády SR odborníkov v Bratislave 17. mája 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Po stredajšom prvom rokovaní vlády odborníkov, ktorého podstatnú časť tvorili personálne zmeny na rezortoch, to uviedol predseda vlády SR Ľudovít Ódor.

Bratislava 17. mája (TASR) - Zmeny na postoch štátnych tajomníkov, prípadne ďalších blízkych spolupracovníkov nových ministrov sa nekončia, skôr sa začínajú. Po stredajšom prvom rokovaní vlády odborníkov, ktorého podstatnú časť tvorili personálne zmeny na rezortoch, to uviedol predseda vlády SR Ľudovít Ódor.

"Je len prirodzené, že v časovo limitovanom období tejto vlády potrebuje mať minister okolo seba ľudí, na ktorých sa môže plne spoľahnúť," vysvetlil zmeny. Dodal, že nezachytil, aby dôvodom odvolávania štátnych tajomníkov bola nespokojnosť či nedôvera. "Naozaj ide o to, že na pozíciách tých najbližších spolupracovníkov potrebujú mať ministri ľudí, ktorých poznajú a stopercentne im dôverujú," upozornil premiér.



Mali by prísť i ďalšie výmeny na ministerstvách, respektíve ich podriadených organizáciách. Ministri majú od premiéra vo výbere voľnú ruku, Ódor si však vyhradil v prípade menovania právo veta.

Na svojom prvom rokovaní vláda odborníkov schvaľovala zmeny na pozíciách štátnych tajomníkov rezortov zdravotníctva, financií, práce, sociálnych vecí a rodiny i životného prostredia.