Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO: PREMIÉR: Žena z fotky I. Matoviča je z ČR a v roku 2013 zomrela

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico počas mimoriadnej tlačovej konferencie k návrhu na jeho odvolanie v Národnej rade SR. Bratislava, 15. februára 2017. Foto: TASR - Michal Svítok

Robert Fico považuje za odsúdeniahodné, ak poslanci opozície predložili takýto podvrh a podvod do NR SR.

Bratislava 15. februára (TASR) - Fotografia vdovy, ktorú líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič často používal na brífingoch ku kauze cien energií ako príklad človeka, ktorý bude platiť o sto percent viac za elektrinu, nie je autentická, ale ide o občianku Českej republiky, ktorá v roku 2013 zomrela. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a pripomenul, že fotografia je aj oficiálnou súčasťou návrhu na odvolanie premiéra, pod ktorý sa podpísalo 41 opozičných poslancov.





"Keďže ide o oficiálnu súčasť návrhu, 41 poslancov opozície presne vedelo, čo robí, ak takúto fotku vložili do návrhu. To, čoho sa dopustili, prekročilo posledné hranice, ktoré ešte doteraz slovenskí politici ctili. Fotografia vdovy je fotka ženy, ktorá vôbec nepochádza zo Slovenska, je z ČR, jej iniciálky sú Anna B. a pochádza z Moravy. Čo je smutnejšie, pani zomrela v roku 2013," povedal Fico.



On sám považuje za odsúdeniahodné, ak poslanci opozície predložili takýto podvrh a podvod do NR SR. "Je to cynické, že bez problémov zneužili na vnútropolitický zápas fotku cudzej štátnej občianky, ktorá už nie je medzi nami. Je to tak vážny prešľap, že som dnes osobne telefonoval s českým premiérom Bohuslavom Sobotkom, ktorému som sa ospravedlnil za zneužívanie tváre českého občana. Telefonoval som aj so synom tejto pani, aj jemu som sa ospravedlnil," povedal Fico.

Igor Matovič ukazuje na tlačovej konferenciu fotografiu chudobnej vdovy.
Foto: Tablet.TV


Keďže podľa jeho slov ide o podvrh, za podvod sprevádzaný hyenizmom a cynizmom považuje aj celý návrh na jeho odvolanie. Za jediné riešenie preto považuje stiahnutie tohto návrhu. "Hanbím sa za týchto 41 poslancov. Toto už vyžaduje pokrivený charakter," dodal.