Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Premiéra R. Fica prepustili z nemocnice

Na archívnej snímke predseda vlády SR Robert Fico Foto: TASR - Michal Svítok

Po operácii a hospitalizácii v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb sa predseda vlády SR bude zotavovať doma.

Bratislava 1. mája (Teraz.sk/TASR) - Hospitalizácia predsedu vlády SR Roberta Fica v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave sa skončila. Pre TASR to povedala hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová. Fico o prepustení z ústavu informoval aj na svojom oficiálnom profile na Facebooku.



Ako uviedol premiér, niekoľko dní mal možnosť zblízka sledovať prácu lekárov, zdravotných sestier a ostatných zdravotníckych pracovníkov na špičkovom NÚSCH. "Doslova od srdca im chcem všetkým poďakovať za to, čo urobili pre mňa a čo robia pre ostatných pacientov", napísal Fico.

Prepustením z nemocnice sa premiérova liečba nekončí. Ako dodal, "dnes ma prepustili a čaká ma rehabilitácia. Ďakujem aj všetkým, ktorí mi držali palce a posielali do nemocnice kompóty".

"Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a komunikuje so svojím najbližším pracovným okolím," informovala TASR premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová.

Ficovi operoval srdce minulý týždeň (22.4.) prednosta a primár kardiochirurgie Michal Hulman s tímom. O aký zákrok išlo, oficiálne nepotvrdili. Premiér bol pre zdravotné problémy hospitalizovaný od 14. apríla.