Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prešovská nemocnica odmieta tvrdenia o predražených právnych službách

Snímka z areálu FNsP J. A. Reimana Prešov Foto: TASR/Milan Kapusta

Závery sú podľa nemocnice vykonštruované a nezakladajú sa na pravde.

Prešov 24. februára (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove odmieta informácie z tlačovej besedy hnutia OĽaNO, konkrétne vyjadrenia podpredsedníčky Národnej rady SR Eriky Jurinovej, ktorá uviedla, že sa jej nepozdáva zmluva prešovskej nemocnice s Advokátskou kanceláriou GOGA a spol, s.r.o., čo má podľa jej slov zároveň vykresľovať aj obraz riadenia tejto nemocnice.

„FNsP Prešov považuje tieto informácie za neúplné, skreslené, nesprávne interpretované a nezohľadňujúce kontext samotnej praxe v  poskytovaní právnej agendy v predmetnej nemocnici. Tieto závery sú vykonštruované a nezakladajú sa na pravde. Nemocnica rozsiahlejšie stanovisko k predmetnej téme poskytne pre krátkosť času v priebehu zajtrajšieho dňa,“ píše sa v stanovisku, ktoré TASR poskytla hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková.

Prešovská nemocnica zároveň vyjadruje ľútosť nad tým, že Jurinová sa pri utorňajšej osobnej návšteve ich nemocnice „vôbec o predmetnú zmluvu nezaujímala a nijakým spôsobom nepožiadala FNsP Prešov o bližšie vysvetlenie rozsahu, účelu a spôsobu plnenia tejto zmluvy".



Jurinová dnes na tlačovej besede v Bratislave informovala, že dá podnet, aby zmluvu na právne služby pre prešovskú fakultnú nemocnicu preveril Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ). Nezdá sa jej výška platby za právne služby. Podľa jej slov prešovská nemocnica mesačne platí spoločnosti GOGA a spol. takmer 7968 eur. Poukázala na to, že iné nemocnice dávajú na právnikov niekoľkonásobne menej. Napríklad banskobystrická nemocnica platí 1320 eur a martinská 600 eur mesačne.