Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Prevody Bašternákovho majetku možno napadnúť, potvrdil G. Gál

Na archívnej snímke minister spravodlivosti SR Gábor Gál. Foto: TASR/Marko Erd

Podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil 14. marca trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody.

Bratislava 27. marca (TASR) - Prevody majetku Ladislava Bašternáka predtým, ako prepadol štátu, možno podľa ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) napadnúť. Potvrdil to po stredajšom rokovaní vlády.

"Pozreli sme sa už na to, aké sú možnosti, musí byť vymenovaný správca a už je to v rukách správcu," doplnil Gál. Ako ozrejmil, v tomto prípade možno využiť inštitút odporovateľnosti právnych úkonov.

Podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil 14. marca trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Bašternákovi prepadá aj majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu.

Bašternák za posledné dva mesiace prepísal podľa RTVS viaceré nehnuteľnosti v hodnote najmenej štyroch miliónov eur na manželku. Ide o apartmánový dom na Donovaloch, dom na Slavíne, byty a nebytové priestory v komplexe Bonaparte, nehnuteľnosti vo 5 Star Residence a na Tupého ulici v Bratislave.