Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Kiska prijal Kristínku, ktorej sa posmievali, že chce byť prezidentka

Prezident SR Andrej Kiska prijal vo štvrtok 19. januára 2017 štvrtáčku Kristínku z Bratislavy, ktorá chce byť prezidentkou. Foto: Kancelária prezidenta SR

Dnes si tak vyskúšala prezidentské kreslo a povodila svojich spolužiakov po priestoroch Prezidentského paláca.

Bratislava 19. januára (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska prijal štvrtáčku Kristínku z Bratislavy, ktorá sa mu v liste posťažovala, že sa jej spolužiaci posmievajú, že chce byť prezidentka. Dnes si tak vyskúšala prezidentské kreslo a povodila svojich spolužiakov po priestoroch Prezidentského paláca.

Hlava štátu oceňuje, že "naše deti majú určité sebavedomie, chuť niečo vymyslieť a dokázať". Kisku potešilo, že záujem o politiku má dieťa a ešte aj dievča.

"Myslím si, že nám v politike chýba viac žien, emócií, ľudského pochopenia, ktoré ženy so sebou prinášajú. To nám chýba. Ale verím, že v krátkej budúcnosti budeme mať v politike viac žien," povedal Kiska. Podotkol, že raz možno bude aj prezidentom žena.

Deti si v paláci mohli pozrieť priestory, v ktorých prezident prijíma svojich zahraničných kolegov, premiéra, kde robí tlačové vyhlásenia. Kristínka si mohla vyskúšať aj jeho kanceláriu.

Palác si môžu pozrieť aj ostatné deti počas Dňa otvorených dverí, ktorý sa koná každoročne v deň inaugurácie prezidenta.