Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prezident Ivan Gašparovič prišiel na zasadanie Bezpečnostnej rady

Na snímke zľava minister obrany SR Martin Glváč, prezident SR Ivan Gašparovič a premiér SR Robert Fico počas príchodu na rokovanie Bezpečnostnej rady SR Foto: TASR/Martin Baumann

Gašparoviča pred úradom vlády privítal premiér Robert Fico spolu s ministrom obrany Martinom Glváčom a náčelníkom Generálneho štábu OS SR Petrom Vojtekom.

Bratislava 23. apríla (TASR) – Prezident Ivan Gašparovič prišiel na dnešné zasadnutie Bezpečnostnej rady SR. Tá sa okrem iného zaoberá zhodnotením bezpečnostnej situácie na Slovensku a vo svete v súvislosti s vývojom v Ukrajine.

Gašparoviča pred úradom vlády privítal premiér Robert Fico spolu s ministrom obrany Martinom Glváčom a náčelníkom Generálneho štábu OS SR Petrom Vojtekom. Po skončení rady bude zasadať vláda.

"Keďže predmetom rokovania bezpečnostnej rady je aj vývoj situácie na Ukrajine, prezident sa rozhodol na nej osobne zúčastniť," vysvetlil pre TASR hovorca Marek Trubač. Hlava štátu podľa neho vo štvrtok odcestuje na minisummit k Východnému partnerstvu EÚ do Prahy, na ktorom sa má zúčastniť aj dočasný ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov.