Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prezident Kiska odkázal premiérovi Ficovi, že ho ľutuje

Prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR - Pavol Zachar

Hovorca hlavy štátu uviedol, že prezident predvčerom vyhlásil, že svoje rozhodnutie o Ústavnom súde oznámi na budúci týždeň, a to samozrejme platí.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Prezident Andrej Kiska ľutuje premiéra Roberta Fica (Smer-SD). "Prežíva ťažké časy, vidieť, že zle zvláda prepad preferencií, ako aj vnútorný rozpad strany Smer," reagoval na Ficove piatkové vyjadrenia hovorca hlavy štátu Roman Krpelan.



"Prezident predvčerom vyhlásil, že svoje rozhodnutie o Ústavnom súde oznámi na budúci týždeň, a to samozrejme platí," uviedol Krpelan. Fico v piatok Kisku vyzval, aby konal a vymenoval chýbajúcich sudcov Ústavného súdu. Nevymenovaním podľa neho porušuje Ústavu SR.

"Prezident v minulosti odmietol politický obchod s premiérom, keď mu navrhol, že za vymenovanie jedného kandidáta mu Národná rada navolí nových kandidátov. Prezident nebude s premiérom robiť žiadne politické obchody ani dnes," skonštatoval Krpelan.



Prezidentská kancelária premiérovi odkázala, že ak chce pomôcť riešiť situáciu, mal by už konečne využiť svoje kompetencie a navrhnúť parlamentu sprísniť výber ústavných sudcov tak, ako to jeho vláda sľúbila v programovom vyhlásení.