Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Prezident prevzal poverovacie listiny od troch nových veľvyslancov

Na snímke prezident SR Andrej Kiska (druhý vpravo) a mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Spolkovej republiky Nemecko v SR so sídlom v Bratislave Thomas Götz si podávajú ruky. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Andrej Kiska v rozhovore s nemeckým ambasádorom Thomasom Götzom deklaroval záujem slovenskej strany o priame zahraničné investície a oblasti podnikania s vyššou pridanou hodnotou.

Bratislava 21. júla (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska dnes prijal troch nových zahraničných veľvyslancov pre Slovensko, ktorí mu odovzdali poverovacie listiny. Informuje o tom oficiálna stránka prezidenta.

S nemeckým ambasádorom Thomasom Götzom hovoril v súvislosti so svojou stredajšou (23. 7.) oficiálnou návštevou v Berlíne najmä o ekonomickom partnerstve. Kiska v rozhovore deklaroval záujem slovenskej strany o priame zahraničné investície a oblasti podnikania s vyššou pridanou hodnotou.

V rozhovore s veľvyslancom Jordánska v SR so sídlom vo Viedni Husámom Husajním zdôraznil Kiska dôležitú a stabilizujúcu úlohu Jordánska v regióne Blízkeho východu. Rovnako mu tlmočil záujem Slovenska o väčší rozvoj v oblasti turistického ruchu, najmä v oblasti kúpeľníctva.

Island vyslal reprezentovať záujmy svojej krajiny ambasádora Audunna Atlasona, ktorý rovnako sídli vo Viedni. Prezident ocenil dobré bilaterálne vzťahy oboch krajín s tým, že SR má záujem o ich zintenzívnenie a rozšírenie aktivít spoločnej spolupráce.