Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

VIDEO: PREZIDENT: Milan Karabín bol vzorom čestného sudcu

Na snímke prezident SR Andrej Kiska počas príhovoru pri príležitosti štátneho sviatku Dňa Ústavy SR 1. septembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Emeritný predseda Najvyššieho súdu Milan Karabín by sa 21. septembra dožil 66 rokov a ku koncu tohto roku plánoval odísť do dôchodku.

Bratislava 1. septembra (TASR) - Sudca a bývalý predseda Najvyššieho súdu SR Milan Karabín bol podľa prezidenta SR Andreja Kisku vzorom čestného sudcu. Karabín zomrel počas dovolenky v Turecku vo veku nedožitých 66 rokov, informoval v pondelok (31.8.) Denník N.



"Bol vzorom čestného sudcu, predstaviteľom slušného, poctivého súdnictva, o ktoré sa na Slovensku tak snažíme. Dovoľte mi vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližším. Česť jeho pamiatke," povedal dnes prezident Kiska.



Emeritný predseda Najvyššieho súdu Milan Karabín by sa 21. septembra dožil 66 rokov a ku koncu tohto roku plánoval odísť do dôchodku. Karabín zastával post predsedu Najvyššieho súdu v rokoch 1996 až 1997 a následne v rokoch 2003 až 2008. Bol zakladateľom združenia Sudcovia "Za otvorenú justíciu".

"Celý život zasvätil súdnictvu. O jeho čistotu a dôveryhodnosť sa snažil ako sudca svojou prácou a ako vysoký súdny funkcionár presadzovaním etických princípov. Otvorene kritizoval pomery v súdnictve aj v čase, keď to ohrozovalo jeho sudcovskú kariéru. Odišiel od nás človek, ktorý na tomto svete zanechal stopy hodné nasledovania," uviedlo združenie Sudcovia "Za otvorenú justíciu".