Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prezident Kiska pokračuje v oficiálnych návštevách okolitých krajín

Na snímke prezident SR Andrej Kiska na palube vládneho špeciálu počas letu na oficiálnu návštevu Českej republiky Foto: TASR/Martin Baumann

Obsahom rozhovorov bude ďalšie posilnenie bilaterálnych vzťahov na všetkých úrovniach, podpora projektov v rámci regionálnej spolupráce

Bratislava 14. júla (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska pokračuje v oficiálnych návštevách okolitých štátov. Minulý týždeň ako prvú krajinu po svojom nástupe do funkcie navštívil Českú republiku. Tento týždeň ho čaká Poľsko a Rakúsko.

Na pozvanie svojho poľského partnera Bronislawa Komorowského zavíta v utorok 15. júla do Varšavy. Naplánované sú aj stretnutia s predsedníčkou dolnej komory parlamentu Ewou Kopaczovou a predsedom senátu Bogdanom Borusewiczom. Program jeho návštevy ukončí rokovanie s premiérom Donaldom Tuskom. Informovalo o tom tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR.

Obsahom rozhovorov bude ďalšie posilnenie bilaterálnych vzťahov na všetkých úrovniach, podpora projektov v rámci regionálnej spolupráce, a to aj v kontexte aktuálneho slovenského predsedníctva vo Vyšehradskej štvorke. Rovnako si vymenia stanoviská k aktuálnym európskym a politicko-bezpečnostným výzvam.

Vo štvrtok 17. júla prezident odcestuje do Viedne.