Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Prezident obmedzí využívanie vládnej letky

Prezident Andrej Kiska. Foto: TASR/Martin Baumann

Andrej Kiska uviedol, že tak urobí na žiadosť ministra vnútra.

Brezno 3. apríla (TASR) – Prezident SR Andrej Kiska na základe žiadosti ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka (Smer-SD) obmedzí využívanie vládnej letky. Uviedol to dnes počas svojho pracovného výjazdu do okresu Brezno.

„Tak ako som na začiatku svojho pôsobenia ako prezident rešpektoval žiadosť ministra vnútra a využíval som vládnu letku, tak teraz opätovne rešpektujem jeho žiadosť, aby som obmedzil využitie vládnej letky,“ povedal prezident a doplnil, že keď nastúpil do úradu, pýtal sa ministra, ako má postupovať z pohľadu svojej prepravy.

„Či je napríklad preprava z paláca do Popradu, kde býva moja rodina, súkromná cesta, alebo cesta ako prezidenta,“ konkretizoval Kiska s tým, že z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov dostal jasnú odpoveď. „Som prezidentom 24 hodín. Každá moja cesta je pokladaná za cestu prezidenta,“ zdôraznil.

Podľa vlastných slov mu je v tejto súvislosti skutočne ľúto, že minister vnútra v sebe nenašiel odvahu, nepostavil sa pred verejnosť a nepovedal, ako to skutočne bolo. „Že opätovne klamal a musím len zopakovať, že ma mrzí, že takýto človek stojí na čele ministerstva vnútra,“ zakončil Kiska.