Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Štátnici vyjadrujú úprimnú sústrasť príbuzným a priateľom obetí nehody

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dnešná dopravná nehoda medzi Hornými Vestenicami a Nitrianskymi Sučanmi, pri ktorej zomrelo sedem ľudí, je podľa prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara najtragickejšou v jeho policajnej praxi.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska vyjadruje hlbokú a úprimnú sústrasť príbuzným a priateľom obetí dnešnej tragickej dopravnej nehody, pri ktorej zahynulo sedem ľudí.

"Ženy, matky, sestry, kamarátky - pomáhali a starali sa o tých, ktorí to potrebovali. Vracali sa domov k svojim najbližším, ale úsmevu a objatia sa nedočkali. Pri ceste domov ich zastihla hrozná smrť," napísala hlava štátu na sociálnej sieti.


Kiska ozrejmil, že sa o nehode dozvedel ráno v Maďarsku na samite prezidentov krajín V4. "Nečakaná smrť najbližších veľmi bolí. Sedem ľudí, sedem ľudských príbehov skončilo. Tragicky a predčasne. Je mi to veľmi, veľmi ľúto," dodal.

Úprimnú sústrasť dnes v Slovenskom rozhlase vyslovil aj premiér Robert Fico. "Je mi veľmi ľúto, čo sa dnes stalo. Ťažko moje slová čokoľvek zmenia. Takéto tragédie, ktoré sa stávajú v doprave, navždy otvárajú oči," podotkol.

K nehode sa vyjadril aj predseda NR SR Andrej Danko. "Dnes sa spomalil čas, dnes vyhasli ľudské životy. Dopravné nehody vždy zamrazia, aj keď sa netýkajú priamo nás. Úprimnú sústrasť najbližším, pozostalým tragickej autonehody, ktorá sa stala v Trenčianskom kraji a spôsobila smútok nám všetkým," napísal na sociálnej sieti.

Dnešná dopravná nehoda medzi Hornými Vestenicami a Nitrianskymi Sučanmi, pri ktorej zomrelo sedem ľudí, je podľa prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara najtragickejšou v jeho policajnej praxi.

Ako informoval riadiaci dôstojník Krajského riaditeľstva a Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Miloslav Tužinský, príslušníci Hasičského a záchranného zboru dostali informáciu o udalosti o 03.51 h; na mieste zasahovalo šesť hasičov na dvoch kusoch techniky. "Na mieste vykonávali vyslobodzovanie osôb a protipožiarne opatrenia a zabezpečovali vozidlo," doplnil Tužinský.