Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

VIDEO:Kiska privítal v Prezidentskom paláci s deťmi z domovov Mikuláša

Pre deti z detských domovov a zo Spoločnosti priateľov detí Úsmev ako dar, usporiadal prezident SR Andrej Kiska Mikulášsku nádielku. Deti spoločne s prezidentom rozsvietili aj vianočnú výzdobu paláca a vianočný stromček. V Bratislave 7. decembra 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Grasalkovičov palác na Hodžovom námestí bol miestom mikulášskej nádielky pre deti z detských domovov v Nitre, Bytči, Jesenskom a zo Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Takmer stovku detí z detských domovov privítal dnes v Bratislave prezident SR Andrej Kiska. Grasalkovičov palác na Hodžovom námestí bol miestom mikulášskej nádielky pre deti z detských domovov v Nitre, Bytči, Jesenskom a zo Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar.

"V tejto miestnosti celý rok prijímam veľmi vzácne návštevy, prezidentov, premiérov, ale dnes je asi najkrajší deň, pretože prišla najvzácnejšia návšteva, deti z detských domovov. Chceli sme ich aspoň takto potešiť, pomohli mi zapáliť stromček. Následne svojím hlasným krikom privolali Mikuláša, ktorý bol veľmi štedrý, každému doniesol veľa darčekov. Čerta sa niektorí zľakli, ale anjelik potešil," povedal prezident.



Malý Alanko z detského domova v Bytči spolu s prezidentom rozsvietil vianočný stromček v sále, ako aj vianočnú svetelnú výzdobu Prezidentského paláca.



Medzi malých návštevníkov následne zavítal Mikuláš s anjelom a čertom. Odmenil ich sladkými balíčkami. Ešte predtým si však prítomní vypočuli od detí básničky a pesničky, ktoré umocnili predvianočnú atmosféru v paláci.