Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

PREZIDENT: Rezort obrany splnil svoje úlohy aj za sťažených podmienok

retident SR Ivan Gašparovič (vľavo) prijal 26. marca 2013 v Bratislave predstaviteľov Ministerstva obrany (MO) SR a Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR. Na snímke vľavo prezident SR Ivan Gašparovič víta náčelníka Štábu pre podporu operácií OS SR brig. gen. Juraja Krištofoviča. Vpravo náčelník štábu pre operácie OS SR Jindřich Joch. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ako hlavný veliteľ slovenskej armády je Ivan Gašparovič presvedčený, že plány, ktoré si rezort a vojaci stanovili do budúcna, splnia.

Bratislava 26. marca (TASR) – Rezort obrany vlani splnil svoje úlohy aj za sťažených podmienok.

Po dnešnom stretnutí s ministrom obrany Martinom Glváčom (Smer-SD), náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Petrom Vojtekom a ďalšími členmi generálneho štábu to povedal prezident republiky Ivan Gašparovič. Ako hlavný veliteľ slovenskej armády je presvedčený, že plány, ktoré si rezort a vojaci stanovili do budúcna, splnia.

"Za tejto situácie dosiahli maximum, čo mohli," povedal po stretnutí Gašparovič. S ministrom a členmi generálneho štábu hovorili o rozpočte armády, o účasti v medzinárodných jednotkách, spolupráci v rámci V4, aj o zákonoch, ktoré sa týkajú vojakov. "Venovali sme najviac pozornosti zákonom, ktoré sme už pripravili a boli v legislatívnom procese a upozornili sme na možné legislatívne zámery, ktoré nás čakajú do budúcnosti," povedal Glváč. Prezidenta informoval o tom, že nový zákon o spravodajských službách je hotový. Podľa ministra prinesie ochranu pred zneužívaním spravodajských služieb.