Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prezident SR Andrej Kiska odcestoval na oficiálnu návštevu Talianska

Na snímke prezident SR Andrej Kiska máva počas odchodu z ekumenickej pobožnosti Te Deum, ktorá sa konala v Katedrále sv. Martina 15. júna 2014 v Bratislave. Foto: TASR

A.Kiska bude rokovať s najvyššími ústavnými činiteľmi Talianska, prezidentom Sergiom Mattarellom a predsedom Senátu Pietrom Grassom.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska odcestoval dnes na dvojdňovú oficiálnu návštevu Talianskej republiky. TASR o tom informovala Elena Bianchi z Kancelárie prezidenta SR.

Okrem rokovaní s najvyššími ústavnými činiteľmi Talianska, prezidentom Sergiom Mattarellom a predsedom Senátu Pietrom Grassom, navštívi Kiska rímske sídlo veliteľstva námornej operácie EUNAVFOR MED Sophia a Pápežské slovenské kolégium svätého Cyrila a Metoda.

Súčasťou návštevy je vo štvrtok (29.9.) slávnostné otvorenie výstavy Poklady gotiky zo Slovenska za účasti oboch hláv štátov.

Na pôde slovenského veľvyslanectva v Ríme udelí Kiska štátne vyznamenanie in memoriam lodnému kapitánovi Carlovi Orlandimu a na záver návštevy sa stretne s krajanmi.