Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PREZIDENT: Úspech myjavského regiónu je o ľuďoch

Na snímke sprava prezident SR Andrej Kiska a konateľ spoločnosti HDO SK, s.r.o. Matúš Vidoman počas návštevy výrobných priestorov spoločnosti, ktorá sa zaoberá odlievaním a úpravou kovov. Myjava, 8. novembra 2017. Foto: TASR - Martin Palkovič

Hlava štátu počas návštevy kopaničiarskeho regiónu navštívila aj podnik na obrábanie kovov.

Myjava 8. novembra (TASR) – Do Myjavy prišlo v posledných rokoch 35 - 40 investorov bez toho, aby im dal štát akúkoľvek dotáciu na vytvorenie pracovných miest. Úspech kopaničiarskeho regiónu je o ľuďoch. Počas návštevy Myjavy to v stredu povedal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

„Je to taký zvláštny pocit. Predvčerom som bol v Námestove na Orave a dnes som v Myjave a mám pocit, že hoci som vzdialený len niečo viac ako 100 kilometrov od Námestova, akoby som bol trochu v inom svete. Na Orave ľudia utekajú za prácou preč a sú rozbité rodiny, keď muži trávia mesiace alebo týždne inde. Tu v Myjave ľudia majú prácu. Sú tu investori aj napriek tomu, že tu nie je diaľnica. Máme čo zlepšovať v jednotlivých regiónoch,“ skonštatoval prezident.

Na snímke výrobné priestory spoločnosti HDO SK, s.r.o., ktorá sa zaoberá odlievaním a úpravou kovov. Myjava, 8. novembra 2017.
Foto: TASR - Martin Palkovič


Úspech kopaničiarskeho regiónu je podľa neho o ľuďoch, o technikoch, ktorí v regióne boli. „Je to aj o školstve. O tom, koľko ľudí dokážeme pre potenciálnych investorov pripraviť. Súčasní investori chcú ešte rozšíriť svoje prevádzky a chcú mať viac ľudí. Už dnes je tu viac ako 300 zamestnancov z Rumunska, pretože je tu nedostatok pracovných síl. Dávam klobúk dole. Bol by som nesmierne šťastný ako prezident, keby som tento pocit, pocit zamestnanosti, pocit, že ľudia si nájdu prácu tam, kde bývajú, zažíval po celom Slovensku,“ doplnila hlava štátu s tým, že zatiaľ najhoršou správou, ktorú počul v Myjave, je, že tento rok bolo málo sliviek a bude málo dobrej slivovice. „Bol by som rád, keby počujem len takéto kvázi zlé správy,“ odľahčil prezident.



Prezident v stredu v rámci návštevy Trenčianskeho kraja absolvoval stretnutie s vedením myjavskej samosprávy, diskusiu so študentmi tamojšieho gymnázia a navštívil výrobné priestory strojárskej spoločnosti HDO SK. Popoludní položil veniec na cintoríne padlých v 1. svetovej vojne v trenčianskej časti Kubrá a podvečer sa zúčastní v Kursalóne v Trenčianskych Tepliciach slávnostného koncertu pri príležitosti Dňa vojnových veteránov.