Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prezident vymenoval 12 nových sudcov okresných súdov

Na archívnej snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR - Jakub Kotian

Od tejto chvíle sa s každým vaším rozhodnutím, s každým vaším krokom, začnú spájať vysoké očakávania, povedal prezident v príhovore novovymenovaným sudcom.

Bratislava 22. mája (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska v stredu na návrh Súdnej rady SR vymenoval 12 nových sudcov bez časového obmedzenia, ktorí boli pridelení na okresné súdy v Kežmarku, Pezinku, Spišskej Novej Vsi, Bratislave I., Bratislave II., Vranove nad Topľou, Starej Ľubovni, Malackách, Michalovciach a Rožňave.

"Od tejto chvíle sa s každým vaším rozhodnutím, s každým vaším krokom, začnú spájať vysoké očakávania," povedal prezident v príhovore novovymenovaným sudcom. Pripomenul, že u veľa ľudí pretrváva pocit, že spravodlivosť neplatí pre každého rovnako. Pri zmene tohto stavu budú podľa Kisku hrať veľkú úlohu aj budúce rozhodnutia novovymenovaných sudcov a spôsob, akým budú o týchto rozhodnutiach hovoriť.

Sudcami sa zložením sľubu do rúk prezidenta stali Lucia Baštová, Denisa Bučková, Lenka Figulová, Filip Gylányi, Marcela Holubová, Lucia Kallová, Tomáš Kelner, Jana Kurnotová, Emília Mišenková, Ján Pastirčík, Daniel Petričko a Antónia Svičinová.