Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kiska: Zanedbávame starostlivosť o šport, ukazuje to aj príklad Volka

Na snímke zľava halový majster Európy v behu na 60 metrov Ján Volko počas prijatia u prezidenta SR Andreja Kisku v Prezidentskom paláci v Bratislave 13. marca 2019. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Hlava štátu SR ľutuje, že ak rodiny nie sú patrične finančne zabezpečené, dieťa nemôže športovať.

Bratislava 13. marca (TASR) - Slovenská republika trošku zanedbáva starostlivosť o šport. Aj v prípade šprintéra Jána Volka sa ukazuje, že jeho úspech nie je výsledkom systematickej práce štátu, ale je za tým rodina a rodinné peniaze. Vyhlásil to prezident SR Andrej Kiska potom, ako čerstvého halového majstra Európy v behu na 60 metrov v stredu prijal vo svojom sídle.

"Diskutovali sme aj o tom, ako naše deti motivovať k tomu, aby športovali. A práve takýto príklad je to, čo naše deti potrebujú vidieť. Aby sme ich od tých počítačov a hier dostali ku športu," uviedol Kiska.

Hlava štátu ľutuje, že ak rodiny nie sú patrične finančne zabezpečené, dieťa nemôže športovať. "A je to potom veľmi smutné, že mnohé talentované deti z chudobnejších rodín nemôžu športovať a prídeme o ich talenty. Nesmieme dopustiť, aby sa zo športu stala záležitosť len bohatých ľudí. Šport musí byť pre každého a každé talentované dieťa musí mať šancu," apeluje prezident.

Podľa jeho slov je práve toto úloha politikov. "Zamýšľať sa nad systémovým prístupom k športu a nad systémovým financovaním. Aby sme na záver skutočne neboli odkázaní na rodinu a aby sme vedeli nachádzať talenty a podporiť ich už od mladého veku," dodal podľa svojej oficiálnej stránky Kiska.