Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Prezidentka diskutovala so študentmi o problematike násilia na ženách

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jakub Kotian

Diskusia so študentmi podľa prezidentky ukázala, aké potrebné je poskytnúť odborné informácie a nasmerovať obete násilia na pomoc.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová diskutovala so študentmi Obchodnej akadémie na Nevädzovej ulici v Bratislave o problematike násilia na ženách a v partnerských vzťahoch. Diskusia sa uskutočnila pri príležitosti sobotného (25. 11.) Medzinárodného dňa za odstránenie násilia na ženách.

"Násilie v partnerských vzťahoch tínedžerov je rozšírenejší problém, ako si možno mnohí dospelí myslia. Podľa najnovšieho slovenského výskumu má skúsenosť s psychickým alebo online násilím vo vzťahoch viac ako polovica dievčat vo veku 15 - 17 rokov," upozornila prezidentka na sociálnej sieti. Dodala, že násilie zažívajú aj chlapci, hoci v nižšej miere.

Diskusia so študentmi podľa prezidentky ukázala, aké potrebné je poskytnúť odborné informácie a nasmerovať obete násilia na pomoc. V tejto súvislosti apelovala na zabezpečenie lepšej prevencie a vzdelávania, tiež hovorila o potrebe vytvárania zdravých a rešpektujúcich vzťahov medzi mladými ľuďmi.