Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Je dôležité, aby sa občania podieľali na výsledku volieb

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová dostáva obálku s hlasovacím lístkom od volebnej komisie v druhom kole prezidentských volieb v Pezinku 6. apríla 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poukázala na pomerne vysokú účasť v prvom kole prezidentských volieb, čo je podľa prezidentky dobrý signál.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 6. apríla (TASR) - Je dôležité, aby občania využili svoje právo a podieľali sa na výsledku volieb. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová po tom, ako v sobotu odvolila v druhom kole prezidentských volieb v Pezinku.

"Je dôležité, aby si vybrali takého, ktorý najviac zodpovedá ich názorom a hodnotám, ale hlavne, aby sa prišli vyjadriť, aby dnes využili naozaj svoje právo a podieľali sa na výsledku volieb," poznamenala.

Poukázala na pomerne vysokú účasť v prvom kole prezidentských volieb, čo je podľa prezidentky dobrý signál. "O to ide aj dnes, aby ľudia prišli, a aby hlava štátu, ktorá vzíde z týchto volieb, mala čo najsilnejší mandát," zdôraznila.



Nový prezident by mal byť podľa nej mostom a prezidentom všetkých. Podotkla, že by nemal zabudnúť na jeho úlohu prihovárať sa všetkým a byť vo verejnej službe voči všetkým občanom.