Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Prezidentka si nemyslí, že bezpečnosť SR je po akcii Vírus ohrozená

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová hovorí na summite trvalo udržateľného rozvoja, ktorý je jednou z najdôležitejších udalostí začiatku tohtoročného zasadnutia Valného zhromaždenia OSN 18. septembra 2023 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Národná kriminálna agentúra obvinila v rámci policajnej akcie Vírus 16 fyzických a dve právnické osoby.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová nevidí dôvod myslieť si, že bezpečnosť alebo reputácia Slovenska by bola v súvislosti s policajnou akciou Vírus ohrozená. Pripomenula, že obvinenia sa týkali skutkov spáchaných v minulosti a zo strany bývalých predstaviteľov Vojenského spravodajstva.

"Nevidím žiaden dôvod myslieť si, že slovenská bezpečnosť alebo reputácia je ohrozená. Pokiaľ ide o samotné trestné stíhanie, nie je rola politika, aby sa k tomu vyjadroval alebo to analyzoval, sú na to súdy, aby zhodnotili zákonnosť a dôvodnosť takéhoto postupu a konania," uviedla počas utorkového (19. 9.) brífingu pre médiá v New Yorku.

Národná kriminálna agentúra obvinila v rámci policajnej akcie Vírus 16 fyzických a dve právnické osoby. Okrem iných figurujú medzi obvinenými bývalí riaditelia Vojenského spravodajstva Ľubomír S. a Ján B. Prípad sa týka podozrení z predražených zákaziek pre Vojenské spravodajstvo v rokoch 2013 až 2020. Spôsobená škoda mala byť vo výške najmenej 74 miliónov eur.