Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Prezidentka prijala právnické autority k téme zmien v Trestnom zákone

Na snímke vľavo prezidentka SR Zuzana Čaputová a sprava sudca Špecializovaného trestného súdu Rastislav Stieranka, exministerka spravodlivosti SR Lucia Žitňanská, ústavný právnik Ladislav Orosz, predseda Rady prokurátorov Stanislav Jakubčík, špeciálna prokurátorka Lucia Bizoňová a prokurátor Generálnej prokuratúry SR Peter Sepeši počas spoločného stretnutia v súvislosti s predloženými zmenami v oblasti trestného práva v Prezidentskom paláci 17. januára 2024 v Bratislave. Foto: TASR Jakub Kotian

Na stretnutie prišli napríklad ústavný právnik Ladislav Orosz či exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

Bratislava 17. januára (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala v stredu predpoludním právnych expertov a právnické autority. Za okrúhlym stolom chce s nimi diskutovať o predložených návrhoch zmien v Trestnom zákone, o ktorých rokuje momentálne Národná rada SR.

Na stretnutie prišli napríklad ústavný právnik Ladislav Orosz či exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Rovnako sudca Špecializovaného trestného súdu Rastislav Stieranka či predseda Rady prokurátorov SR Stanislav Jakubčík, prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry Lucia Bizoňová i Peter Sepeši z Generálnej prokuratúry SR.

Prezidentka oznámila, že vo štvrtok (18. 1.) o 12.00 h vystúpi k téme reformy Trestného zákona v parlamente.