Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Rada pre štátnu službu má byť rešpektovaný partner

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Pavol Zachar

Rada pre štátnu službu má byť rešpektovaný partner, pretože prispieva ku skvalitňovaniu služieb, ktoré štát pre občanov vykonáva, vyhlásila Čaputová.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová prijala členov Rady pre štátnu službu. Urobila tak na žiadosť predsedu rady Pavla Tkáča, keďže parlamentný výbor neprerokoval Správu o stave a vývoji štátnej služby za rok 2022. Kvalitné verejné inštitúcie považuje prezidentka za nevyhnutný predpoklad dobre fungujúceho štátu. Uviedla to vo štvrtok na sociálnej sieti.

"Informovali ma aj o niektorých zisteniach v súvislosti s dodržiavaním princípov zákona o štátnej službe vo vybraných rezortoch. O uvedených zisteniach budem rokovať s príslušnými ministrami. Rada pre štátnu službu má byť rešpektovaný partner, pretože prispieva ku skvalitňovaniu služieb, ktoré štát pre občanov vykonáva," vyhlásila Čaputová.

Prezidentka vyzdvihla činnosť rady, ktorá sa usiluje o skvalitňovanie štátnej služby a posilňovanie jej etickosti. "Profesionalita a skúsenosť poctivých štátnych zamestnancov môžu byť dôležitým stabilizačným prvkom, keď politici nemajú ochotu či schopnosti viesť krajinu odborne a zodpovedne. Vďaka nim je spoločnosť lepšie pripravená zvládať aj krízové obdobia," skonštatovala.