Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Prezidentka sa rozlúčila s generálmajorom Pachom, slúžil vyše 44 rokov

Na snímke generálmajor Ivan Pach, ktorý odchádza výslužby po viac ako 44 rokoch pôsobenia v Ozbrojených silách (OS) SR, prichádza s manželkou na rozlúčkový ceremoniál do Prezidentského paláca v Bratislave vo štvrtok 26. októbra 2023. Foto: TASR - Dano Veselský

Kariéru zavŕšil ako veliteľ pozemných síl.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa vo štvrtok rozlúčila s generálmajorom Ivanom Pachom, ktorý odchádza do výslužby po viac ako 44 rokoch pôsobenia v Ozbrojených silách (OS) SR. Kariéru zavŕšil ako veliteľ pozemných síl.

"Vo vojenskej uniforme ste strávili viac než 44 rokov, už od čias stredoškolského štúdia. Zvyšovali ste si svoju kvalifikáciu doma i v zahraničí, aby ste sa stali uznávaným veliteľom a odborníkom v oblasti strategického plánovania," skonštatovala prezidentka, ktorá je zároveň hlavnou veliteľkou ozbrojených síl.

Pachovi poďakovali za jeho službu vlasti. Zároveň vyzdvihla jeho pôsobenie v štruktúrach Severoatlantickej aliancie a vo funkcii veliteľa pozemných síl Ozbrojených síl SR. Pripomenula tiež pomoc, ktorú poskytli pozemné sily počas pandémie COVID-19.