Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Prezidentka sa v New Yorku stretla s krajanmi

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR Jaroslav Novák

V nedeľu večer newyorského času sa prezidentka Čaputová stretne s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom pred začiatkom Valného zhromaždenia OSN, na ktorom vystúpi v stredu.

New York 17. septembra (TASR) - Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová začala v nedeľu predpoludním newyorského času svoju pracovnú cestu v USA stretnutím s krajanmi žijúcimi v New Yorku. Zúčastnila sa na slovenskej omši v kostole sv. Jána Nepomuckého na Manhattane, ktorú slúžil farár Štefan Chanas. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Po skončení omše sa prezidentka SR na miestnej fare stretla aj s talentovanými slovenskými študentmi špičkových tamojších univerzít a učiteľkami víkendových škôl slovenčiny v New Yorku a New Jersey. Ako uviedla, uprostred Manhattanu dnes našla kúsok Slovenska.

V nedeľu večer newyorského času (v pondelok cca o 01.00 h SELČ) sa prezidentka Čaputová stretne s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom pred začiatkom Valného zhromaždenia OSN, na ktorom vystúpi v stredu.