Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Prezidentka prijala ocenených sociálnych pracovníkov

Na snímke zľava Marek Sušinka za Asociáciu poskytovateľov sociálnych služieb v SR, laureáti ocenenia Dobré srdce Katarína Magatová, Marta Valovičová, Mária Kóšová, Miriam Orbisová, Miroslav Dzurrech, Zuzana Stavrovská počas prijatia u prezidentky Zuzany Čaputovej (uprostred) 15. februára 2024 v Bratislave. Foto: TASR Pavol Zachar

Starostlivosť o iných je niekedy síce menej viditeľnou, avšak nevyhnutnou, tichou silou každej spoločnosti, dodala prezidentka.

Bratislava 15. februára (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok prijala sociálnych pracovníkov, ktorí získali cenu Dobré srdce. Jednou z ocenených bola aj komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská. Prezidentka o tom informovala na sociálnej sieti.

Prezidentka vyzdvihla prácu ocenených sociálnych pracovníkov, ktorých podľa nej spája to, že svoju profesiu vnímajú ako poslanie a robia ju s veľkou dávkou ľudskosti, láskavosti, obetavosti, trpezlivosti a často aj na úkor osobného života.

"Starostlivosť o iných je niekedy síce menej viditeľnou, avšak nevyhnutnou, tichou silou každej spoločnosti. Lebo kvalita života závisí práve od našej schopnosti postarať sa o tých, ktorí potrebujú pomoc," dodala prezidentka.