Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Slovensko

Prezidentka vyjadrila sústrasť blízkym obetí zemetrasenia v Maroku

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR Jaroslav Novák

V mene občanov Slovenskej republiky prezidentka v telegrame vyjadrila úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí a zraneným zaželala skoré uzdravenie.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová zaslala kondolenčný telegram marockému kráľovi Muhammadovi VI. v súvislosti s ničivým zemetrasením, ktoré Maroko zasiahlo v nočných hodinách. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

V mene občanov Slovenskej republiky prezidentka v telegrame vyjadrila úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí a zraneným zaželala skoré uzdravenie. "Vaše Veličenstvo, v tejto pohnutej chvíli som myšlienkami s vami a želám vám a všetkým obyvateľom Maroka najmä mier, pokoj a bezpečie," uviedla Čaputová.

Zemetrasenie udrelo v marockom pohorí Vysoký Atlas v piatok (8. 9.) krátko po 23.00 h miestneho času (0.00 h SELČ v sobotu) v hĺbke 18,5 kilometra, uviedol Americký geologický ústav (USGS). Epicentrum sa nachádzalo asi 72 kilometrov juhozápadne od Marrákeša. Úrady hlásia najmenej 632 obetí a ďalších viac než 320 zranených.