Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Prezidentka vymenovala do funkcie nových sudcov

Prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo) vymenovala 5. decembra 2023 v Bratislave nových sudcov všeobecných súdov. Foto: TASR - Martin Baumann

Prezidentka vyjadrila presvedčenie, že popri profesionálnej výbave vnímajú noví sudcovia ako dôležitú aj morálnu spôsobilosť.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala v utorok doobeda do funkcie šesť nových sudcov. Hlava štátu vo svojom príhovore v Prezidentskom paláci uviedla, že aj rozhodnutia nových sudcov môžu prispieť k tomu, aby občania dôverovali tomu, že Slovensko je demokratický a spravodlivý štát.

"Vybrali ste si ťažké, ale krásne povolanie, keďže práve vy môžete významným spôsobom prispieť k tomu, aby Slovenská republika bola demokratickým a právnym štátom," zdôraznila prezidentka. Vyjadrila presvedčenie, že popri profesionálnej výbave vnímajú noví sudcovia ako dôležitú aj morálnu spôsobilosť.

Vymenovanými sudcami sú Dušan Čurila (hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Žiline), Marek Felix (hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Nitre), Lukáš Gallo (Správny súd v Bratislave), Ľubica Gkortsilas (Okresný súd Levice), Marián Haladej (Správny súd v Košiciach) a Jitka Mlynarčíková (Správny súd v Banskej Bystrici).