Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Prezidentka zablahoželala P. Pellegrinimu k víťazstvu vo voľbách

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pellegrinimu zapriala úspešný výkon mandátu, ujme sa ho 15. júna. Zároveň poďakovala občanom, ktorí využili svoje volebné právo.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 7. apríla (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová večer telefonicky zablahoželala Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v prezidentských voľbách. Ocenila vysokú volebnú účasť. Za dôležité považuje, aby nový prezident od momentu zvolenia pôsobil tak, aby sa žiadna časť spoločnosti necítila porazená. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"Pri každých slobodných voľbách sa časť spoločnosti teší a časť je sklamaná. Dôležité je, aby od momentu zvolenia nový prezident pôsobil tak, aby sa žiadna časť spoločnosti necítila porazená. Aby radosť z víťazstva išla ruka v ruke s vedomím služby pre všetkých občanov Slovenska, nielen pre tých, ktorí ho zvolili," skonštatovala prezidentka.

Pellegrinimu zapriala úspešný výkon mandátu, ujme sa ho 15. júna. Zároveň poďakovala občanom, ktorí využili svoje volebné právo. Rovnako vyjadrila vďaku všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a úspešnej realizácii volieb.