Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Návrh rozpočtu kritizuje aj prezidentská kancelária

Prezidentský palác v Bratislave Foto: TASR/ Ivan Majerský

Prezidentská kancelária by mala mať na budúci rok k dispozícii 3,95 milióna eur, čo je v porovnaní s tohtoročným schváleným rozpočtom pokles o 59.100 eur.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Prezidentská kancelária nie je celkom spokojná s návrhom rozpočtu na budúci rok, ktorý minulý týždeň zverejnilo ministerstvo financií.

Prezidentov hovorca Peter Petrus pripomína, že v posledných rokoch sa suma pre kanceláriu pravidelne znižovala, čo sťažuje jej fungovanie. "Keďže je to návrh rozpočtu, Kancelária prezidenta SR ešte bude komunikovať s rezortom financií," uviedol pre TASR Petrus.

Prezidentská kancelária by mala mať na budúci rok k dispozícii 3,95 milióna eur, čo je v porovnaní s tohtoročným schváleným rozpočtom pokles o 59.100 eur. Vyplýva to z návrhu rozpočtu verejnej správy na najbližšie roky, ktorý v piatok (15. 8.) zverejnilo ministerstvo financií.

Z toho osobné výdavky by mali tvoriť 2,11 milióna eur, čo je nárast o 19.200 eur. Spôsobí to premietnutie valorizácie platov z roku 2014 do nasledujúcich rokov.

Na tovary a služby sa rozpisuje suma 1,71 milióna eur. Výdavky na bežné transfery predstavujú 113.855 eur. Ide o nárast o 5900 eur z dôvodu vyplácania doživotného platu trom predchádzajúcim prezidentom a na odstupné. Kapitálové výdavky predstavujú 7000 eur.