Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Roztrhnutý voličský preukaz by nemal byť pri hlasovaní problém

Príprava volebnej miestnosti pre druhé kolo voľby prezidenta SR 28. marca 2014 v priestoroch Základnej školy Pavla Demitru v Dubnici nad Váhom. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Druhé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 29. marca.

Bratislava 28. marca (TASR) - Roztrhnutý či obliaty voličský preukaz by nemal spôsobiť voličovi v druhom kole prezidentských volieb problém pri hlasovaní. Musí však byť čitateľný, zrozumiteľný a musí byť z neho jasné, že je pravý. TASR to potvrdila zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie Eva Chmelová.

Druhé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 29. marca. Volebné miestnosti sa otvoria o 7.00 h. Voliť môžu plnoletí občania SR s trvalým pobytom na Slovensku aj bez neho, ktorí budú vo volebný deň na Slovensku. Volebné právo má vyše 4,3 milióna občanov.

Výsledky sobotňajšieho hlasovania bude spracovávať Štatistický úrad SR, zverejňované budú na dvoch webstránkach www.volbysr.sk a www.statistics.sk. Oficiálne výsledky zverejní Ústredná volebná komisia.

V druhom kole prezidentských volieb sa stretnú premiér Robert Fico (Smer-SD) a podnikateľ a filantrop Andrej Kiska. Zvolený kandidát sa ujíma funkcie prezidenta SR zložením sľubu. Skladať ho bude 15. júna, keď sa skončí funkčné obdobie súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi.